dimarts, 31 de juliol del 2012

L'escola dels animals. Valorar la diferència.

"Vet aquí una vegada que els animals van decidir que calia fer quelcom heroic per a solucionar els problemes del "nou món", així que van organitzar una escola. Van adoptar un currículum d'activitats consistent en córrer, enfilar-se a un arbre, nedar i volar. Per tal de facilitar l'administració, tots els animals cursaven totes les assignatures.

L'ànec era un nedador excel·lent, millor que l'instructor, i va obtenir unes molt bones notes en vol, però pobres en córrer. Per tal de que millorés aquest aspecte, s'havia de quedar desprès de classe, i fins i tot va abandonar la natació. Això va durar fins que les seves potes de palmípede van quedar malmeses i es va convertir en un nedador mediocre. Però la nota mitjana era acceptable en l'escola i ningú s'hi va preocupar, excepte l'ànec.

El conill va començar el primer a la classe de córrer; tot i això, va tenir un col·lapse nerviós com a conseqüència del temps que havia de dedicar a la pràctica de la natació.

L'esquirol s'enfilava molt bé als arbres fins que es va sentir frustrat a la classe de vol, en la que el mestre li feia sortir arran de terra enlloc de deixar-li baixar planejant des de la copa d'un arbre. Va patir moltes rampes musculars com a conseqüència de l'excessiu esforç, i li van posar un suficient rascat a enfilar-se i un insuficient a córrer.

L'àliga era una alumna problemàtica i va ser fortament castigada. A les classes d'enfilar-se arribava a la copa de l'arbre la primera de tots, però insistia en fer-ho a la seva manera.

Al acabar l'any, una anguila gens comú que nedava molt bé i també corria, s'enfilava i volava una mica, va aconseguir la nota mitjana més alta i li va correspondre pronunciar el discurs de comiat.

Els gossets de les praderies van quedar fóra de l'escola i van preguntar-se per què l'administració no va incloure en el currículum les assignatures d'excavar i construir caus. Van enviar els seus cadells a aprendre amb el teixó, i més tard s'hi van unir marmotes i talps per inaugurar una escola privada de gran èxit."

L'escola dels animals.
Dr. R. H. Reeves


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada